Om TRICO

Världens ledande tillverkare av torkarblad sedan 1917!

TRICO tillverkar fler torkarblad än någon annan tillverkare i världen och har kontinuerligt strävat efter och lyckats utveckla innovativa och väl designade produkter. TRICO levererar torkarblad och tillbehör i 70 olika länder och i USA har 6 av 10 bilar blad från TRICO.

TRICO använder den senaste teknologin för att producera de bästa produkterna. Vid det globala Forsknings & Utvecklingscenter i Rochester Hills, Detroit, USA, utvecklas, designas och testas torkarsystem och komponenter. Centret är utrustat med unika faciliteter som möjliggör att produkterna kan testas i miljöer och under förhållanden där design och prestanda sätts på mycket hårda prov.

 

TRICO Exact Fit – torkarbladet alla kan montera

TRICO Exact Fit är ett bygeltorkarblad som eliminerar behovet av flera adapters. Med varje blad följer ett förmonterat universalfäste som avsevärt förenklar monteringen. TRICO Exact Fit har utvecklats i nära samarbete med bilindustrin och passar därför nästan alla moderna bilars olika typer av fästen och utformning. Bladen uppfyller högsta kvalitetsstandard och är tillverkade helt i metall för att ge den bästa hållbarheten, med naturgummi för en smidig och tyst torkning, vilket resulterar i längre livslängd. Torkarbladet är designat för optimal prestanda i alla väderförhållanden.

Täckande sortiment

TRICO Exact fit finns som konventionella bygelblad helt i metall, ett komplett sortiment av bakruteblad, torkarblad med spolarmunstycke, med specialfästen och i den senaste hybridteknologin som finns på flera av de absolut senaste bilmodellerna.

Originalteknologi

TRICO Exact Fit är tillverkade av finaste kvaliteten naturgummi och höghållfast stål, passar och fungerar precis som när bilen var ny.

TRICO Exact Fit

TRICO Neoform – för effektivare torkning av vindrutan 

TRICO Neoform™ är ett bygelfritt torkarblad som ger effektivare torkning av vindrutan jämfört med konventionellt torkarblad. TRICO Neoform™ har överlägsen prestanda och en design som ger bilen ett mer elegant och sofistikerat utseende. Designen är slät och estetiskt tilltalande med en låg profil som reducerar vindlyft i högre hastigheter.  Detta innebär att TRICO Neoform™ arbetar med ett jämnare tryck över vindrutan med resultatet att torkningen blir jämnare och effektivare. Bladen fungerar även bättre i kyla då is och snö inte fryser fast och förhindrar effektiv torkning. Traditionella torkarblad har bara 6 eller 8 tryckpunkter, medan TRICO Neoform™ oändliga punkter ger ett konstant tryck längs hela bladet och är unikt utvecklat för att ge anpassad svepning för dagens böjda vindrutor.

Två gummiprofiler 

Gummiprofilen på TRICO Neoform™ har två böjningar. Den första dämpar ljudet vid vändningen för en tystare, mjukare torkning, medan den andra tillåter gummit att svänga effektivt för ett permanent tryck och förbättrad torkning. Bladen är designade enligt en bygellös konstruktion bestående av tre komponenter, en laserskuren stålfjäder, gummi och ett fäste för att maximera hållbarheten och ge en effektiv torkning.

Optimal prestanda i alla väderförhållanden

TRICO Neoform™ har bättre prestanda i snö- och istester jämfört med standardbladen. Eftersom det inte finns några exponerade delar där is och snö kan fastna, ger TRICO Neoform™ bättre torkning i vinterväder.

Enkel montering

TRICO Neoform™ är liksom TRICO Exact Fit lätta att montera. De levereras med ett förmonterat fäste för enkel montering på de vanligaste typerna av torkararmar. TRICO Neoform™ finns i längderna från 350mm till 800mm och passar de flesta bilmodeller.

 

Neoform