Frågor & SvarOm nyatorkarblad.se

Varför ska jag beställa torkarblad från nyatorkarblad.se?
Med nyatorkarblad.se blir det enklare att köpa torkarblad. Du slipper fundera på vilka blad som passar din bil och hur dessa ska monteras. Dessutom slipper du själv åka och köpa bladen då vi snabbt levererar till närmaste DHL ombud. Slutligen får du högkvalitativa torkarblad till ett bra pris. 

Kan jag vara säker på att få originalprodukter när jag beställer från nyatorkarblad.se?
Ja, du får alltid originalprodukter från nyatorkarblad.se. Vi strävar efter att underlätta för dig som kund att köpa riktigt bra torkarblad, och detta till ett bra pris. Vi kompromissar inte på kvaliteten utan är mån om att du ska bli nöjd med de torkarblad du beställt.

Trico Dealer


Produktfrågor

Hur ofta bör man byta torkarblad?
För att ha fortsatt säker sikt bör man byta torkarblad var sjätte månad!
En enkel tumregel är att byta torkarblad varje gång man skiftar däck. 

Hur kan man se att bladen behöver bytas?
Slitna eller gamla torkarblad torkar dåligt, vilket motverkar rengöring av vindrutan. Detta framkallar ränder eller fält som rengörs dåligt, vilket inverkar på ens sikt under körning. Kom ihåg! - Vad man inte ser, kan skada en! Om någon av följande beskrivningar överensstämmer med dina torkarblad, byt till nya torkarblad direkt!

Ränder

Beror på att torkarbladets gummi torkat och/eller åldrats och därför spruckit eller skadats. Ränder kan även bero på trädsav, trafikfilm eller annan smuts på bladets gummi.

Hopp & oljud

Orsakat av att torkarbladets gummi blivit böjt vid för lång period i viloläge eller att det är fel anläggningsvinkel mot vindrutan (torkararmen bör justeras). Detta känns igen på det hoppande ljudet när bladet sveper över vindrutan.

Slitet gummi

Torkarbladets gummikant är oftast runda och avtrubbade efter lång användning.

Sprucket gummi

Vanligt förekommande på gamla torkarblad. Oftast beror detta på solens ultravioletta strålar som åldrar gummit.

Böjd stålkonstruktion

Oftast beror detta på användning av isskrapor, automattvättar eller vandalisering. OBS! Byt till nya torkarblad så fort stålkonstruktionen är skadad då skadat torkarblad kan repa vindrutan.

Varför behöver jag byta till nya blad när det knappast regnat eller varit slaskigt? 
Ett torkarblad som inte använts under en lång period kan torka eller kan få en böjning på gummit som beskrivs under rubrikerna, Ränder, Hopp & Oljud. Även om inte torkarbladen används under en lång period bör de inspekteras för eventuella skador var sjätte månad.

Vad är skillnaden på torkarblad, refill och torkararm?
Torkarbladet är den kompletta enheten med stålkonstruktionen och gummit. Refillen är gummi och stålet som följer hela gummit. Torkararmen är delen som är monterad på bilen som gör att hela konstruktionen arbetar och den del som torkarbladen monteras på.

Ska jag byta till nya torkarblad eller räcker det med nya refiller? 
Det är inte bara gummit på bladet som slits. Ofta slits även stålkonstruktionen på bladet av salt, spolarvätska m.m. Om inte stålkonstruktionen är skadad kan man byta till refill (max 1 gång). För att kunna montera en refill är det viktigt att man vet om bladet är originalbladet eller ersättningsblad. Om det inte är originalbladet är det viktigt att veta vilken tillverkare och typ. Många anser att det därför är enklast och går snabbast att byta hela torkarbladet, utan att behöva bekymra sig om refillen passar det befintliga torkarbladet. För att underlätta för dig som kund säljer nyatorkarblad.se mestadels kompletta torkarblad inklusive stålkonstruktionen. 

Måste man byta båda bladen? 
Man bör alltid byta båda bladen samtidigt. Detta för att garantera en fullt rengjord vindruta och säker sikt. Glöm inte bort att även byta bakrutans torkarblad.
 
Bör man rengöra rutan innan man monterar nya torkarblad? 
Vaxer, träsav och trafikfilm smutsar ner vindrutan och reducerar sikten. Det rekommenderas att använda ett rengöringsmedel utan slipmedel och varmt vatten för rengöring av vindrutan. Se till att rengöringsmedlet inte är petroleumbaserat eftersom det skadar gummit och producerar en oljebeläggning.

Hur svårt är det att montera bladen själv? 
De torkarblad du köper från nyatorkarblad.se är tillverkade av TRICO som gjort monteringen av torkarbladen enkel och snabb. Detta gäller speciellt för Exact Fit där nödvändig adapter är förmonterad på bladet. Detta gör att alla kan montera ett nytt torkarblad på några sekunder. Läs mer om montering och fästen till höger och titta gärna på den korta instruktionsfilmen.

Varför lyfter bladen i högre farter? 
Om inte bladet är aerodynamiskt utformat lyfter lufttrycket bladet som en flygplansvinge. TRICO’s spoilerblad motstår lyftkraften och pressar bladet mot vindrutan även i höga farter.

Varför erbjuder nyatorkarblad.se produkter från TRICO? 
TRICO är den ledande leverantören när det gäller torkarblad. 1917 uppfann TRICO det första torkarbladet och är sedan dess ledande vad gäller produktinnovation och teknisk expertis. TRICO torkarblad är original på mer är 7 av 10 bilar som byggs i Nordamerika och har en betydande marknadsandel i Europa. Torkarblad från TRICO håller erkänt hög kvalitet och företaget anses vara den mest pålitliga torkarbladstillverkaren vilket visas av att samtliga biltillverkare världen över använder TRICO. Alla TRICOs produkter är tillverkade av högsta materialkvalitet som höghållfast stål, korrosionsbeständigt överdrag och naturgummi. Dessa egenskaper skapar det klaraste och säkraste torkarbladet av alla blad på marknaden.

Hur monterar jag torkarbladen? 
Torkarbladen har en universaladapter förmonterad på bladet som gör monteringen enkel.


Vilka torkarblad passar min bil? 
Från startsidan, sök rätt torkarblad genom att antingen ange registreringsnummer för bilen eller välj bilmärke, modell mm. Beroende vad du angett så presenteras de torkarblad som passar just din bil. Enklare kan det inte bli. (Läs mer under Orderfrågor nedan.)
 
Ska jag välja blad med eller utan spoiler? 
Torkarblad med spoiler är framförallt bättre i högre hastigheter, dvs över 70 km/h. Spoilern gör att bladet får en bättre anläggningsyta mot rutan vilket resulterar i förbättrade torkegenskaper. En bil som mestadels körs i stadstrafik, i lägre hastigheter kommer troligtvis inte märka någon större skillnad med eller utan spoiler.

Varför är det endast spoiler på torkarbladet på förarsidan? 
Med spoiler på torkarbladet ökar belastningen på motorn som driver torkararmen. Om båda torkarbladen skulle ha spoiler riskerar motorn att överbelastas och gå sönder. Med tanke på säkerheten är det viktigare att föraren, snarare än passageraren ser bra ut.

Varför ska jag köpa flatblade - NeoForm (bygellösa torkarblad)? 
NeoForm är torkarblad utan byglar som ger effektivare torkning av vindrutan. NeoForm har också tystare gång och förbättrade egenskaper vid snö- och isförhållanden. Lika enkla att montera som Exact Fit och bladen täcker de flesta märken och modeller på marknaden. NeoForm levereras med förmonterade fästen och passar Krok, Sidfäste, Toppfäste och Knappfäste mfl. Vill du ha ett torkarblad utöver det vanliga rekommenderar vi NeoForm.

 


Kundtjänst

Jag ringde er kundtjänst på 070-1807261 men ni svarade inte, varför? 
Antal beställningar och serviceärenden per dag är omfattande och för att möjliggöra en kostnadseffektiv och hög servicenivå kommunicerar vi i första hand via e-post. Vi ringer gärna upp dig om du så föredrar. Kom ihåg att ange vilket telefonnummer vi når dig på när du skickar email via Kundtjänst
 
Jag har flyttat/skaffat ny e-mail adress och behöver uppdatera mina adressuppgifter. 
Skicka oss ett mail via Kundtjänst med dina nya uppgifter så gör vi uppdateringen och säkerställer att du även fortsättningsvis får ett email från oss med erbjudande om att köpa torkarblad.

 


Orderfrågor

Jag söker bilmärke och modell men ni verkar inte ha torkarblad till min bil?
Om du inte hittar ditt bilmärke och modell i vår bilmodellväljare kan du antingen kontakta oss och ange till vilket fordon du söker delar så återkommer vi så snart vi kan. Att ditt fordon inte finns i vår lista kan bero på att vi missat just den bilmodellen. Du kan också kontrollera bladen på ditt fordon och manuellt (sökning på artikel i toppmenyn eller bläddra hela sortimentet via knappen i högerkolumnen) försöka identifiera vilken artikel du ska beställa. Vid förfråga på särskilt fordon, vänligen ange registreringsnummer, bilmärke, modell och modellår så ber vi att få återkomma.

Jag hittar rätt bilmärke men kan inte avgöra vilken bilmodell jag ska välja.
Ibland lanseras en ny bilmodell innan den gamla modellen slutar tillverkas. Om modellerna har samma beteckning är det svårt att särskilja modellerna åt med hjälp av årsmodell eller datum för registrering. I dessa fall kan biltillverkaren av olika anledningar valt att ändra torkarblad, dvs bladets längd och/eller fästet på torkararmen. Om du är osäker på vilken bilmodell och vilken bladlängd som passar din bil kan du enkelt mäta bladet själv. Jämför sedan detta med de produkter vi föreslår när du väljer bilmodell. Mät längden på gummilisten som ligger an mot rutan. Längder varierar från 250 mm upp till 700 mm. Om du är osäker på vilken typ av fäste din bil har, se exempel på fästen till höger. Vanliga typer av fästen är annars krok, sidpinne och bajonett. Det förekommer ibland att franska bilar har franskt fäste och italienska bilar italienskt fäste. Om du fortfarande känner dig osäker eller inte vet vad du ska välja kontakta gärna oss så försöker vi hjälpa dig. (Uppge registreringsnummer och bilmärke i ditt email.)

Websidan/butiken verkar inte fungera som den ska. 
Detta kan bero på flera faktorer såsom inställningar av Java, brandvägg, cookies och proxyserver på den utrustning du som kund använder. Kontakta Kundtjänstså försöker vi hjälpa dig.
 
Kan man sända in sin order via e-mail? 
Det ordersystem vi använder är automatiserat vilket innebär att alla våra kunder måste göra sin beställning via websiten. När beställningen är gjord får ni ett ordergodkännande och ett ordernummer. Dessa nummer är mycket viktiga och gör att vi lätt kan spåra en beställning. Vänligen hänvisa alltid till dessa nummer när ni är i kontakt med oss. Att lägga ordern via websiten är mycket enkelt.
 
Kan jag beställa även om jag befinner mig utomlands? 
nyatorkarblad.se expedierar för närvarande endast order inom Sverige.

 


Policies & Villkor

Hur använder nyatorkarblad.se cookies?  
Vad är en cookie?
nyatorkarblad.se använder sig av cookies på webbplatsen. En cookie är en liten textfil som lagras på din dator och som innehåller information. Cookies kan tekniskt delas in i två typer. Den ena typen sparar en fil permanent på din dator. Cookies av denna typ används för att åstadkomma ett "engångsbeteende", t.ex. om vi vill informera dig som användare om något, men att Du ska slippa få denna information igen nästa gång du kommer in på vår webbplats. Den andra typen av cookies kallas sessionscookies. Under tiden du är inne på nyatorkarblads webbplats, skickas den här cookien mellan din dator och servern för att kunna koppla nödvändig information. Sessionscookies lagras inte permanent på din dator, utan försvinner när du stänger din webbläsare.

Syftet med cookies. 
För alla cookies som används på nyatorkarblads hemsida, oavsett typ, gäller att de används för att förenkla din upplevelse som användare och inte för att lagra information i syfte att registrera ditt beteende, eller i något annat syfte som skulle kunna hota din integritet eller säkerhet. T.ex. kan vi lagra information via en cookie på din dator (typ 1) för inställningar du fyllt i hos oss i syfte att personalisera och förenkla ditt användande av nyatorkarblad.se. Värt att notera är också att lagring av information via cookies innebär att den inte lagras hos nyatorkarblad.se, om inte detta uttryckligen uttryckts eller godkänts.

Om du stänger av dina Cookies. 
Utöver ovanstående motivering till sessionscookies (typ 2), krävs dessa för att nyatorkarblad.se ska kunna tillhandahålla en sammanhållen, säker och feltolerant webbplats med möjlighet till personalisering och inloggning, och inte bara ett antal löst sammansatta sidor utan möjlighet till säkerhet eller interaktion med dig som användare. Om du stänger av dina cookies kan vi inte garantera att våra tjänster fungerar och det är inte möjligt att beställa varor från nyatorkarblad.se.

Hur betalar jag och vad är köpvillkoren? 
Du kan betala med kort eller mot faktura.

Hur gör jag om jag vill returnera en försändelse från nyatorkarblad.se? 
Se Köpvillkor, Returrätt och/eller Reklamationer